Promocija

Pod okriljem Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot ponudniki predstavljajo in promovirajo svojo ponudbo na odmevnih etno – kulinaričnih prireditvah, na katerih se Prekmurje predstavlja celovito, kot regija tradicije ter prijaznih in gostoljubnih ljudi, kar v urbanih okoljih dojemajo kot eksotično. Največja tradicionalna prireditev je Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice v Murski Soboti.

Promocije pa se izvajajo tudi na sejmih, v trgovskih centrih, v gostinstvu in v okviru drugih prireditev po celotni Sloveniji in v sosednjih državah.

Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice

Festival prekmurske šunke in prekmurske gibanice se vsako leto odvija v začetku meseca septembra, v središču Murske Sobote. V okviru festivala se izvede senzorično ocenjevanje prekmurske gibanice in prekmurske šunke preko 40-tih različnih proizvajalcev. Obiskovalci si lahko ogledajo razstavo obeh izdelkov in jih poskusijo, okušajo tradicionalne in na sodoben način pripravljene jedi ter vrhunska prekmurska vina, si ogledajo prikaz priprave prekmurske gibanice in se preiskusijo v ugotavljanju teže prekmurske šunke. Na številnih stojnicah pa lahko izbirajo med visoko kakovostnimi lokalnimi prehrambnimi izdelki in izdelki tradicionalnih obrti. Za še bolj pestro in prijetno vzdušje pa skrbijo domači glasbeniki.

Izdelava spletnih strani: Oblikovanje.com.