Gibanica_nova

Sejem GASTexpo v Ljubljani (8.-11. februar 2009)

Na Gospodarskem razstavišču je potekal mednarodni strokovni sejem gastronomije, gostinsko-hotelske opreme in sladoleda GASTexpo, ki se mu je letos prvič pridružil tudi vinski sejem. Na sejmu je sodelovalo skoraj 300 domačih in tujih razstavljalcev, na njem ni primanjkovalo degustacij hrane, pijače, kave in drugih dobrot, ter predstavitev različnih tehničnih artiklov in nenazadnje različnih storitev.


Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot je ob ponudbi vrhunskih prekmurskih vin, presdstavljalo in ponudilo tudi prekmursko šunko in prekmursko gibanico. Prekmurski vinarji, ki so s svojimi vrhunskimi vini vključeni v blagovno znamko Diši po prekmurju, pa so obiskovalcem, predstavljali regionalna vina, ki dopolnjujejo edinstveno doživetje ob uživanju naših dveh delikates.


Zaradi strokovne naravnanosti sejma smo pripravili za gostince in predelovalce mesa tudi predstavitve možnosti pridobitve certifikata za proizvodnjo prekmurske gibanice oziroma prekmurske šunke.

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.