prekmurska šunka

1. Dnevi prekmurskega vina (30. januar 2009)
V okviru Prvih Dnevov prekmurskega vina, ki so jih organizirala Društva vinogradnikov iz Prekmurja, Kmetijsko-gozdarski zavod Murska Sobota, Občina Moravske Toplice in Terme 3000, so prekmurski vinarji predstavili dosežke lokalnega vinogradništva in vinarstva.


V hotelu Termal je potekala uvodna svečana prireditev z odprtjem priložnostne razstave o zgodovini vinogradništva v Prekmurju, na katero so organizatorji povabili gostince in druge zainteresirane iz cele Slovenije. Seveda ni primanjkovalo odlične domače kapljice in edinstvenih prekmurskih kulinaričnih dobrot, ki se priležejo domačim vinom .


Več  kot 150 različnih vrstam prekmurskih vin se je prilegla ponudba prekmurskih dobrot, v kateri sta kraljevali prekmurska šunka in prekmurska gibanica.  Poleg sodelovanja pri kulinaričnem delu prireditve je Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot pripravilo tudi predstavitev svojega delovanja, ki se ne zavzema le za promocijo prekmurske šunke in prekmurske gibanice, ampak promovira celo paleto  edinstvenih prekmurskih gastronomskih delicij, med katere nedvomno sodijo tudi  prekmurska vina. Blagovna znamka Diši po Prekmurju vključuje le vina vrhunske kakovosti ocenjena z najvišjimi uradnimi ocenami in pridelana po najstrožjih naravovarstenih smernicah pridelave in predelave grozdja.

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.