prekmurska šunka

11. Slovenski festival vin in 1. Festival kulinarike (20. in 21. november 2008)

Slovenski vinski festival je najuspešnejša vinska predstavitev vin v Sloveniji in tem delu Evrope. Organizatorji so vinsko ponudbo nadgradili s kulinarično ponudbo, saj gresta vino in hrana z roko v roki. Kulinarična ponudba je dala temu znanemu festivalu drugačno podobo in naziv Festival kulinarike. Prvi Festival kulinarike se je odvijal 20. in 21. novembra v hotelu Slon in gostilni Šestica.


Razstavljalci so v pokušino  ponudili izbrane sire, suhomestnate proizvode, kruh, olja, kis, med, tartufe, čokolade, začimbe in druge proizvode, tako je pod isto streho potekalo druženje vina in hrane. Takšen koncept prireditve je privabil nove obiskovalce in ponudil dodatne užitke ljubiteljem dobre kulinarike in vin. Razstavljalci so predstavili preko 50 kulinaričnih, ki jih je poskušalo preko 3500 obiskovalcev. V nov koncept prireditve se je vključilo tudi naše društvo s prekmursko gibanico in prekmursko šunko.

Prireditev pa ni priljubljena samo med razstavljalci in obiskovalci, njeni redni gostje so tudi novinarji, ki so objavili več kot štirideset  prispevkov v številnih medijih. Organizatorji pa so vse informacije o razstavljalcih objavili v spletnem katalogu na njihovi spletni strani. Tako lahko obiskovalci brskajo med predstavljenimi izdelki in si ogledajo fotogalerijo s slikami festivalskega utripa (www.festivalkulinarike.si).

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.