Gibanica_nova

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

Blagovna znamka Diši po Prekmurju


Prekmurje je znano kot pokrajina prijaznih ljudi, ki se gostom predstavlja z vznemirljivimi vonji in okusi svojih gastronomskih posebnosti s pokrajinsko prepoznavnostjo okusa.
Blagovno znamko Diši po Prekmurju, ki združuje ponudbo različnih proizvajalcev kakovostnih prehrambenih izdelkov smo razvili, da bi povezali potenciale regije na področju kakovostnih prehrambenih izdelkov in tradicionalne gastronomije. V okvir blagovne znamke Diši po Prekmurju smo uvrstili že znane avtohtone prehrambene izdelke, katerih kvaliteta in način trženja še nista bila standardizirana in zaščitena.
Do sedaj smo izvedli standardizacijo in zaščito za prekmursko šunko in prekmursko gibanico ter zaščitili geografsko poreklo prekmurskih vin. Poleg tega pa se v ponudbo Diši po Prekmurju vključujejo tudi drugi izdelki pridelani v Prekmurju, ki odražajo regionalno posebnost. 

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.