Gibanica_nova

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

1. Dnevi prekmurskega vina

30. 01. 2009

Na Prvih Dnevih prekmurskega vina, so prekmurski vinarji predstavili dosežke regionalnega vinogradništva in vinarstva. Prireditev so organizirala Društva vinogradnikov iz Prekmurja, Kmetijsko-gozdarski zavod Murska Sobota, Občina Moravske Toplice in Terme 3000. 

Na svečani prireditvi z odprtjem priložnostne razstave o zgodovini vinogradništva v Prekmurjuhotelu Termal ni manjkalo gostincev in drugih zainteresiranih iz cele Slovenije. Prav tako pa ni primanjkovalo odlične domače kapljice in seveda edinstvenih prekmurskih kulinaričnih dobrot, ki se priležejo domačim vinom. V ponudbi prekmurskih dobrot, sta kraljevali prekmurska šunka in prekmurska gibanica. 

Poleg sodelovanja pri kulinaričnem delu prireditve je Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot pripravilo tudi predstavitev svojega delovanja, ki se ne zavzema le za promocijo prekmurske šunke in prekmurske gibanice, ampak promovira celo paleto  edinstvenih prekmurskih gastronomskih delicij. 

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.