Gibanica_nova

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

DIŠI PO PREKMURJU V LJUBLJANI 24.05.2008

Plakat prireditve

13. 05. 2008

 Mesec maj je prinesel pomlad in z njo prihaja tudi promocijski dogodek "Diši po Prekmurju v Ljubljani 2008". Odvijal se bo v soboto 24. maja, ponovno na ljubljanski tržnici, na Pogačarjevem trgu. Ker gre za tretjo ponovitev odmevnega dogodka, govorimo o tradicionalnem druženju Prekmurcev, prijateljev Prekmurja in vseh obiskovalcev ljubljanske tržnice, ki jim pristna domača kulinarika in ponudba izdelkov tradicionalnih obrti nista tuja.

Na zanimivi prireditvi v srcu Ljubljane se bodo ob številnih ponudnikih domačih dobrot in izdelkov tradicionalnih obrti, predstavili tudi mojstri kuhanja prekmurskega bograča, ki ga bodo za svoje goste skuhali v največjem kotlu doslej.

Za zabavo bosta skrbeli etno glasbena skupina Srakova banda iz Beltinec in romska glasbena skupina Zoltan, manjkala ne bo niti prekmurska folklora s pozvačinom.

Bograča pa ne bodo kuhali le "stari mački" iz Prekmurja, temveč se bodo v kuhanju te tradicionalne jedi v kotlih na odprtem ognju preizkusile tudi ekipe znanih Prekmurcev in njihovih prijateljev.

VABILO VELJA ZA VSE !

Utrinke iz lanskoletne prireditve si lahko ogledate tukaj.

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.