Gibanica_nova

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

Podelitev certifikatov prekmurske šunke in prekmurske gibanice

14. 11. 2006

Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot je po dolgih letih uspelo po evropski zakonodaji zaščititi znana izdelka pokrajine - prekmursko šunko in gibanico. Prva je dobila oznako geografsko poreklo, kar pomeni, da jo je s posebnimi tehnološkimi postopki mogoče pridelovati le v Prekmurju. Druga ima zaščito tradicionalnega ugleda, s čimer izdelava zemljepisno ni omejena, obvezno pa je upoštevanje predpisane recepture, postopka in oblike.

Podelitve certifikatov za prekmurski gibanico in šunko se je v Moravskih Toplicah udeležila tudi ministrica za kmetijstvo Marija Lukačič in predstavniki občin, Kmetijske gozdarske zbornice, Geza Erniša in Leon Novak iz evangeličanske cerkve ter ostali gosti.

Ta hip pa imamo v Sloveniji 17 izdelkov s certifikati. Za pridelavo prekmurske šunke in izdelavo gibanice je omogočeno usposabljanje, trženje obeh izdelkov pa bo potekalo pod okriljem kolektivne blagovne znamke Diši po Prekmurju.

Za več slik kliknite tukaj.

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.