prekmurska šunka

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

"Diši po Prekmurju" v Ljubljani

4. 06. 2016

V soboto 4. junija 2016 bomo izvedli že enajsto tradicionalno prireditev "DIŠI PO PREKMURJU" na osrednji ljubljanski tržnici (Pogačarjev trg). Dogodek je edinstvena predstavitev Prekmurja, regije odlične kulinarike, ohranjanja tradicije, naravnih lepot ter prijaznih in gostoljubnih ljudi.

Vsako leto se predstavimo na več kot 50-tih stojnicah in privabimo več kot 10.000 obiskovalcev. V ponudbi je prekmurska gibanica in prekmurska šunka, kmetje s prekmurskih domačij ponujajo kakovostne domače izdelke (mesni izdelki, razni siri, bučno olje, hladno stiskana olja, kisi, marmelade, naravni sokovi, med, žganja, ekološko pridelana hrana, različne vrste kruha, domače pecivo, zelišča in še marsikaj). Mojstri tradicionalne obrti ponujajo lončene izdelke, izdelke iz lesa, koruznega ličja in drugih naravnih materialov.

Sredi tržnice, v velikem kotlu, na odprtem ognju skuhamo bograč, visoko kakovostna vina pa ponujajo naši najboljši vinarji. Vzdušje na tržnici popestrimo z značilnimi prekmurskimi melodijami in folkloro.

 Vljudno vabljeni!!

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.