prekmurska šunka

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

4. FESTIVAL PREKMURSKE GIBANICE IN PREKMURSKE ŠUNKE

15. 05. 2013

Vljudno vabljeni na 4. Festival prekmurske gibanice in prekmurske šunke, ki bo potekal 14. in 15. junija v Moravskih Toplicah. V okviru festivala bo potekalo ocenjevanje prekmurske gibanice, prekmurske šunke in perecev, izdelki bodo po ocenjevanju tudi razstavljeni.

Vzporedno z ocenjevanjem se bo odvijal pester spremljevalni program. Na bogato obloženih stojnicah bo možno poskusiti in kupiti dobrote, ki jih pripravljajo pridne roke prekmurskih ljudi. Kmetje s prekmurskih domačij bodo ponujali kakovostno domačo bučno olje, med, različna žganja, marmelade, naravne sokove in ekološko pridelana živila. V ponudbi bodo tudi različne vrste kruha iz pire, rži, ajde ali koruze, domače pecivo, testenine iz različnih vrst moke in z različnimi naravnimi dodatki ter zelišča. Naši mojstri tradicionalne obrti vam bodo ponudili izdelke iz slame, gline, lesa in drugih naravnih materialov.

Na prizorišču bo zadišalo po pravem prekmurskem bograču, katerega bo dovolj za vse obiskovalce. Da bo vzdušje še bolj pestro bomo poskrbeli z šaljivimi vašimi igrami in še marsičem. Poskrbljeno bo tudi za bogat glasbeni program.

Organizatorji: Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot, Terme 3000, TIC Moravske Toplice

Vljudno vabljeni vsi ljubitelji prekmurskih dobrot!

Utrinke iz preteklih let si lahko pogledate na spletni povezavi: http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=40&id_informacija=350

 

 

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.