Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

LJUBLJANA BO 1. JUNIJA ZOPET DIŠALA PO PREKMURJU

8. 03. 2013

Vabimo vas, da se nam 1. junija 2013 pridružite letos že osmič na tradicionalni etnološko-kulinarični predstavitvi »Diši po Prekmurju« na glavni ljubljanski tržnici (Pogačarjev trg). Prireditev bo potekala med 8.00  in 14.00 uro.
Ponudili vam bomo prekmursko gibanico, ki se ponaša z evropsko zaščito zajamčene tradicionalne posebnosti in prekmursko šunko z zaščiteno geografsko označbo .
Kmetje s prekmurskih domačij bodo ponujali kakovostno domačo bučno olje, med, različna žganja, marmelade, naravne sokove in ekološko pridelana živila.
V ponudbi bodo tudi različne vrste kruha iz pire, rži, ajde  ali koruze, domače pecivo, testenine iz različnih vrst moke in z različnimi naravnimi dodatki ter zelišča. Naši mojstri tradicionalne obrti vam bodo ponudili izdelke iz slame, gline, lesa in drugih naravnih materialov.
Sredi tržnice bomo na odprtem ognju v velikem kotlu skuhali bograč, visoko kakovostna vina pa vam bodo ponudili naši najboljši vinarji. Potekalo bo tudi tekmovanje v kuhanju bograča na prostem, ki ga bo vsaka ekipa pripravila po svojih skrivnostnih receptih.
                          
Avtohtone prekmurske izdelke, ki jih bomo predstavili na približno 50-tih stojnicah, bo mogoče poskusiti in tudi kupiti. Vzdušje na tržnici bomo popestrili z značilnimi prekmurskimi melodijami in folkloro. Glede na tradicijo prejšnjih let se pričakuje prijetno in sproščeno druženje med Prekmurci in ostalimi ljubitelji prekmurskih naravnih, kulturnih in kulinaričnih značilnosti. 
Utrinke iz preteklih let si lahko pogledate na spletni povezavi: http://www.disi-po-prekmurju.si/sl/informacija.asp?id_meta_type=40&id_informacija=349

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.