prekmurska šunka

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

Ogled primerov dobrih praks proizvodnje in trženja kmetijskih izdelkov višje kakovosti v Španiji

20. 08. 2012

V okviru projekta mobilnosti "Evropske sheme kakovosti", ki ga je omogočila Evropska komisija v obliki dotacije po programu Vseživljensko učenje, Leonardo da Vinci, smo predstavniki Društva za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot v času od 14. do 22. aprila 2012 spoznavali primere dobrih praks zaščite kmetijskih izdelkov višje kakovosti v Španiji. Španski partner, Consejo Regulador de la Denominación de Origen Protegida Queso Idiazabal (Združenje pridelovalcev sira Idiazabar, Vitoria-Gasteiz), nam je omogočil vpogled v njihov sistem organizacije pridelovalcev, certificiranja, kontrole, promocije ter trženja sira blagovne znamke Idiazabal. Ogledali smo si tudi sistem zaščite in trženja marcipana v Toledu (Casado Mazapanes), rejo iberskega prašiča, mesno-predelovalna obrata (šunkarna Beher, Guijuelo, Salamanca), proizvodnjo vina Eguren Ugarte (Laguardia), večjo proizvodnjo sira Idiazabal (Buruaga Arditegia, Alava) ter ovčerejsko kmetijo z manjšo sirarno (Bosondo, Araba). Naše izkušnje smo dne 21. junija 2012 predstavili tudi na strokovnem kolegiju Kmetijsko svetovalne službe Kmetijsko gozdarskega zavoda Murska Sobota.

Za vsebino tega prispevka je izključno odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Evropska komisija ni odgovorna za morebitno uporabo informacije.

  
 
 

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.