prekmurska šunka

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

SLAVNOSTNI SPREJEM OB LETU PREKMURSKE GIBANICE

27. 05. 2010

V začetku letošnjega leta je bila v uradnem listu EU objavljena uredba o registraciji prekmurske gibanice, ki je tako pridobila tudi evropsko zaščito zajamčene tradicionalne posebnosti. To je bil tudi povod, da smo v Društvu za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot leto 2010 razglasili za leto prekmurske gibanice in smo to obeležili, v četrtek 20. maja 2010, s slavnostnim sprejemom v ljubljanski Mestni hiši.

S prijaznim pozdravnim nagovorom nas je sprejel ljubljanski župan Zoran Jankovič, z izjemnim nastopom pa nas je počastil igralec Evgen Car. Predsednik društva, Janez Kodila, je zbranim predstavil deset letno prehojeno pot od prvih prizadevanj za izboljšanje kakovosti in zaščito geografskega porekla ter promocijo izdelkov, značilnih za Prekmurje, pa do letošnjega leta, ko se je prekmurska gibanica uvrstila tudi na evropski zemljevid.

S svojo prisotnostjo so nas počastili znani gostje iz medijskega, političnega, gospodarskega, kulinaričnega in kulturnega sveta, ki so uživali ob zvokih prekmurske glasbe in glasu Vlada Kreslina ter izjemne kulinarične ponudbe, ki so jo pripravile Terme 3000 ter Mini restavracija Rajh. Z najboljšimi vini so se predstavila Vina Gjerkeš, Vina Talaber, Marof in Vina Krampač.

Fotografije s slavnostnega sprejema

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.