Gibanica_nova

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

"DIŠI PO PREKMURJU" 2009 V LJUBLJANI

16. 05. 2009

16. MAJA BO V LJUBLJANI ČETRTIČ DIŠALO PO PREKMURJU - Leto je spet naokrog in prišel je čas, da se nam zopet pridružite na našem četrtem tradicionalnem srečanju »DIŠI PO PREKMURJU«.
 
16. 05. med 08.00 in 14.00 uro znova pripravljamo v Ljubljani na Pogačarjevem trgu tradicionalno etnološko-kulinarično predstavitev “DIŠI PO PREKMURJU”. Po izjemnem uspehu prireditev v preteklih letih se nam letos obeta bistveno odmevnejši dogodek s privlačnim programom, ki bo poleg obiskovalcev pritegnil tudi številne medije.

Lani se nam je v središču Ljubljane pridružilo približno 5.000 tujih in domačih obiskovalcev, za katerih lačne  trebuhe, žejna grla in radovedne oči  je s kakovostnim izborom regionalnih gastronomskih in enoloških specialitet, tradicionalnih izdelkov ter turistično ponudbo poskrbelo več kot 100 Prekmurcev na blizu 40-tih stojnicah.

Tudi letos vam bodo domači »meštri« prekmurskega bograča ponudili svoje mojstrovine, ob njih pa se bodo pomerile v  kuhanju bograča v kotlih na odprtem ognju še ekipe znanih Prekmurcev, ki jim bodo priskočili na pomoč tudi prijatelji z druge strani Mure.

Za glasbo bodo poskrbeli prekmurski »muzikaši«, ki se jim bodo pridružili prekmurski folkloristi in »pozvačin«.

 Izkusite prekmursko gostoljubnost na tržnici v Ljubljani!

VABILO VELJA ZA VSE!

Utrinke z lanskoletne prireditve si lahko ogledate tukaj.

 

 

  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.