prekmurska šunka

Društvo za promocijo in zaščito Prekmurskih dobrot

Lendavska ulica 1
9000 Murska Sobota, SLO
Tel: +386 (02) 526-14-35
dpzpd@siol.net

Novice in obvestila o spremembah na portalu lahko prejemate na svoj elektronski naslov ...

» naročilo na novice

Ali poznate sestavo prekmurske gibanice?

» Glasujem      » rezultati ankete

NOVICE

LOKALNA KAKOVOST ZA GLOBALNO USPEŠNOST
16. 06. 6450
Projekt se izvaja z namenom krepitve partnerstva lokalnih proizvajalcev pod okriljem blagovne znamke »Diši po Prekmurju«, razvoja nove ponudbe proizvodov in storitev (kulinarika, predstavitve dejavnosti z vodenimi ogledi in degustacijami, izobraževanja, prireditve in dogodki), s potencialom za trženje v turizmu. Z naložbo bo zagotovljen ... več »
10. FESTIVAL PREKMURSKE ŠUNKE IN PREKMURSKE GIBANICE
21. 08. 2019
Prizorišče: Grad Murska Sobota V petek, 6. septembra 2019, od 19. do 24. ure –  »Gourmet over Mura« Kulinarični večer z domačimi in gostujočimi kuharskimi Chefi iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške in USA ter vrhunskimi vini domačih in gostujočih vinarjev. Za prijetno vzdušje bo poskrbela skupina Eroplan Jazz band. V soboto, 7. septembra 2019, od 9. do 15. ure ... več »
DIŠI PO PREKMURJU V LJUBLJANI
2. 06. 2018
Kdaj: sobota, 2. junija 2018, Ljubljana, Pogačarjev trg, od 9. do 14. ureDiši po Prekmurju v Ljubljani je edinstvena etnološko kulinarična prireditev, na kateri se Prekmurje predstavi kot regija odlične kulinarike, ohranjanja tradicije ter prijaznih in gostoljubnih ljudi.Okusili boste lahko prekmursko gibanico in prekmursko šunko, ki se ponašata z evropsko zaščito, kmetje s prekmurskih domačij ... več »
Diši po Prekmurju v Ljubljani
3. 06. 2017
Diši po Prekmurju v Ljubljani je edinstvena etnološko kulinarična prireditev, na kateri se Prekmurje predstavi kot regija odlične kulinarike, ohranjanja tradicije ter prijaznih in gostoljubnih ljudi.Poskusili boste lahko prekmursko gibanico in prekmursko šunko, kmetje s prekmurskih domačij bodo ponujali kakovostne domače izdelke, predstavili se bodo gostinci, vinarji in mojstri tradicionalnih obrti. Na prizorišču se bo v velikem kotlu kuhal bograč. Za prijetno vzdušje bodo poskrbeli prekmurski glasbeniki in folklorne skupine:-    Marko banda – etno glasbena skupina-    Kontrabant - prekmurska, romska, madžarska in židovska ... več »
POVABILO K ODDAJI PONUDBE ZA SODELOVANJE PRI IZVEDBI PROJEKTA LOCAL FLAVOURS IN EU
19. 12. 2016
Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot objavlja povabilo k oddaji ponudbe za sodelovanje pri izvedbi projekta »LOCAL FLAVOURS IN EU«.  Razpisna dokumentacija – pripnete priložene datoteke.... več »
KHETAN TU TE ME – STIČIŠČE KULTUR
15. 09. 2016
»Operacijo »KHETAN TU TE ME – STIČIŠČE KULTUR« sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija. Izvaja se v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne naložbe: 9.1 Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti, specifičnega cilja: 9.1.3 Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.« Namen ... več »
"Diši po Prekmurju" v Ljubljani
4. 06. 2016
V soboto 4. junija 2016 bomo izvedli že enajsto tradicionalno prireditev "DIŠI PO PREKMURJU" na osrednji ljubljanski tržnici (Pogačarjev trg). Dogodek je edinstvena predstavitev Prekmurja, regije odlične kulinarike, ohranjanja tradicije, naravnih lepot ter prijaznih in gostoljubnih ljudi.Vsako leto se predstavimo na več kot 50-tih stojnicah in privabimo več kot 10.000 obiskovalcev. V ponudbi je prekmurska gibanica in prekmurska šunka, kmetje s prekmurskih domačij ponujajo kakovostne domače izdelke (mesni izdelki, razni siri, bučno olje, hladno stiskana olja, kisi, marmelade, naravni sokovi, med, žganja, ekološko pridelana hrana, različne vrste kruha, domače pecivo, zelišča in še marsikaj). Mojstri tradicionalne obrti ponujajo ... več »
6. Festival prekmurske šunke in gibanice
11. 09. 2015
Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot organizira že šesti, tradicionalni dogodek “Festival prekmurske gibanice in prekmurske šunke”, ki se bo odvijal v petek in soboto 11. in  12. septembra 2015, na grajskem dvorišču v Gradu Murska Sobota.... več »
Diši po Prekmurju v Ljubljani
6. 06. 2015
Tradicionalna etnološko kulinarična prireditev "Diši po Prekmurju" v Ljubljani se bo odvijala 6. junija 2015 na glavni ljubljanski tržnici, na Pogačarjevem trgu. Dogodek je edinstvena predstavitev Prekmurja, regije odlične kulinarike, ohranjanja tradicije, naravnih lepot ter prijaznih in gostoljubnih ljudi.        V ponudbi bo prekmurska gibanica in prekmurska šunka, kmetje s prekmurskih domačij bodo ponujali kakovostne domače izdelke, predstavili se bodo gostinci, vinarji in mojstri domačih tradicionalnih obrti. Med vsemi dobrotami bo tudi prekmurska gibanica, prekmurska šunka in bograč, ki se bo kuhal v velikem kotlu na prizorišču.Za prijetno vzdušje bodo poskrbeli ... več »
Izjava za medije - Prekmurska gibanica
19. 10. 2014
Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot je ostro protestiralo proti ravnanju nadzornih institucij, ki so začasno odvzele certifikate proizvajalcem prekmurske gibanice ter proti neresničnim izjavam v medijih, ker nikoli v nobenem primeru ni bilo ugotovljeno, da naši proizvajalci dodajajo rum, rozine in druge dodatke, ki jih v recepturi ni. Kljub nerazumnemu birokratskemu ravnanju, si v društvu prizadevamo izpolniti administrativne zahteve in smo večini proizvajalcev že zagotovili vrnitev certifikatov, za preostale pa bomo to uredili v najkrajšem možnem času.... več »
 
  

EVROPSKA UNIJA
REPUBLIKA SLOVENIJA
Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.

Ta spletna stran je nastala s pomočjo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Za vsebino spletne strani je odgovorno Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot. Spletna stran v nobenem pogledu ne odraža stališče Evropske unije. Organ upravljanja programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Copyright © Diši po Prekmurju, production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.